Sinds 1969

Een familie met ondernemersbloed

Henk Bloem startte in 1969 als zelfstandig ondernemer in de transportwereld. Al snel werd de eerste eigen vrachtauto aangekocht.

Nadat er enkele jaren op nationaal niveau werd geopereerd, werd de focus midden jaren 70 gelegd op internationaal transport. Vrachten werden verzorgd van Nederland naar het Midden Oosten en tot ver in Afrika. Na een intensieve internationale periode werd het internationale transport ingeruild voor nationaal transport, met name in de GWW sector

Eind jaren 80 kwam er een nieuwe focus. De onder-aanneming werd ingeruild voor het zelf aannemen van infra- en sloopprojecten. Ook sloot op dat moment broer Geert Bloem aan. Begin jaren 90 werden de eerste wegenbouwprojecten aangenomen. De projecten werden groter en Bloem Infra groeide mee. Het bedrijf kreeg meer en meer grip op infrastructurele werken.

Inmiddels is Bloem Infra uitgegroeid tot een vaste waarde in de Limburgse infrasector. Inmiddels heeft de 2e generatie Bloem het roer overgenomen. Vastberaden om de grip van vroeger, vast te houden en te versterken.

Bloem Infra is onderdeel van de Bloem Group. Naast de wegenbouw heeft de groep expertise in bodem- en asbestinventarisaties, onroerend goed verhuur, en de exploitatie van een 7-tal steengroeves in Roemenië. De Bloem Group onderscheidt zich door haar uitgebreide dienstverlening, variërend van grondig onderzoek tot vastgoedoplossingen. Met de nadruk op kwaliteit en duurzaamheid behoudt de groep haar prominente positie zowel nationaal als internationaal in diverse sectoren, waar innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal staan.